maanantai 23. syyskuuta 2013

Matkailua ja yllätyssynttäreitä! (varoitus! todella pitkä postaus!)

Viime viikko menikin mulla reissailemisessa. Aikaisin tiistai aamuna lähettii ajamaan helsinkiä päin, mutta jäätiin matkan varrellaa tuuriin yheksi yöksi. Tuurissa ne hotelli huoneet on aina hyvin tyyriin näkösiä ja aina siellä tullee tosi hemmoteltu olo. Siellä ne kattokruunut on aivan mahtavia. No tietenki meijän oli pakko päästä kattelemaan siinä lähellä olevat kaupat. Löysinki sit ihan perus punasen collegepaidan, snapbackin ja tosiaan se oli sellanen heräteostos (en yleensä käytä mittään tällästä, mut se oli jotenki hieno), lompakko, korvikset, kengät, sheetmaskeja (kangas kasvonaamioita) jotka ovat aivan ihania, semmoset silmänalusille tarkotetut naamiot, jotka pitäs virkistää, silmänalusille jonkinlaista virkistävää seerumia, semmonen kauluksen muotoinen helmikaulakoru ja tekoripset. Sit seuraavana aamuna aikasin aamulla lähettiin taas hurruuttelemaan helsinkiin.

Vihdoin ja viimein, ku päästiin helsinkiin niin vietiin auto meijän hotellin helkan parkkipaikalla ja suorintein laivalle. Tämä tyttö pääsi ensimmäistä kertaa tallinnaan tai no olin mä kuulemma joskus ihan pienenä ollu siellä, mut ei sellasta voi muistaa jos on ollu jonku 2-vuotias. No sit siellä laivalla käytiin kiertelemässä niitä pikku kauppoja ja löysin tollasen korttikotelon, jossa voi pitää just näitä pankkikortteja jne, sit rich hair treatment aineen ja tietenkin makeisia. Käytiin sit illan päälle syömässä buffetissa, jossa oli aivan sikana kaikkea erillaisia alku- , pää- ja jälkiruokia, ja niitä sit saikin ite ottaa mitä halusi. Oma lempiherkku oli yrttikanaa ja ceasersalaatti nam! Sit vielä kateltiin näitä diskoja ja sen sellasia mitä siellä oli. Ennen, ku päästiin maihin meijän piti nukkua yön yli.

Aamulla sit herättiin aikasin ja lähettiin syömään aamupalaa ja tietenki siellä oli iso valikoima kaikkea ja sieltä löytyki sit mun yks suosikki ruoka cocktailpiirakoita ja munavoita. Aamupalan jälkeen lähdettiinki reippaasti kierteleen tallinnaan. Emäntä halusi päästä käymään jossakin askartelukaupassa, joka oli ovelasti piilotettu. Meni jonki aikaan, ku löydettiin sen kaupan ovi niin se olikin kii. Sit siinä jonkin ajan päästä, ku oltiin revitty sitä ovea nii se aukes. Sen oven yläpuolella oli kamera josta sit siellä ne myyjät näki onko siellä asiakkaita ja pysty aukaseen sen oven. Mentiin sinne kaupan sisälle ja se oli täynnä kaiken maailman kankaita, virkkuukoukkuja, nappeja, papereita yms. Ku emäntä oli löytäny kaikki tarvittavat lähettiin taksilla takasin satamaan ja sieltä sit lähettiin vielä kattelemaan ja mentiin johonkin ostoskeskukseen, josta nappasin mukaan leopardi kuosiset korkokengät ja kynsilakanpoistoainetta, joka oli lasipullossa josta sit hieman hämmennyin ku tottunu niihin muovipulloissa oleviin. Jonkin ajan päästä mentiinki takaisin laivalle ja suoraan helsinkiin. En sit enää sen laiva reissun jälkeen jaksanu tehä mitään niin löhöilin loppupäivän hotellihuoneessa kattelen ensisilmäyksellä -sarjaa (paras sarja ikinä!).

Seuraavana aamuna oli sitä samaa heräsin aikaisin ja aamupalalle. Sen jälkeen laittoi sit itteni ja lähettiin Habitare messuille. Siellä oli vaikka ja mitä. Oli trashdesignia, kaiken maailman valaisimia, sänkyjä, ammeita, tuoleja jne. Minähä siellä sit räpsin kuvia minkä kerkesin ja yllätyksekseni löysin myös pari autoa. Me kierreltiin reippaat kuus tuntia siellä ja siltikään ehitty katsomaan kaikkea mitä siellä oli sillä piti mennä hotellille laittautumaan, koska serkku ja emäntä olivat järjestäneet tädille yllärisynttärit. Päästiin hotellille niin aloin heti laittamaan itteäni juhla kondikseen. Sit mentiikiin alas hotellin baariin, jossa sitten sukulaiset olivatkin keräytyneet. Ennen, ku täti saapu paikalle niin mentiin hotellin ravintolaan, jossa oli meille varatut pöydät. Jonkin ajan päästä täti saapukin serkun kanssa paikalle. Siellä me sit syötiin, juteltiin, naurettiin ja itkettiin ( tai no minä se siellä varmaan itkin eniten...) Tälle on myös hyvä selitys! Nimittäin toinen serkkuni ruotsista oli tehnyt musiikkivideon jostakin todella vanhasta videosta, jossa emäntä oli varmaan jonki 6-8 vuotiaa ja tietenkin siinä oli myös edesmennyt mummo hyvin nuorena ja kauniina. Kuka nyt ei itkisi, kun näkee hyvin tärkeän ja rakkaan ihmisen videossa vielä elossa ja nuorena?! Illan jälkeen sit mentiinki suorintein nukkumaan.

Aamulla taas sama homma ja heti kaupungille. Sieltä sit löytykin itelle sellanen söpö örkki monkista, tuubihuivi ja sormikkaat ginasta ja tigeristä koktailtikkuja ( juuri näitä sateenvarjoja ja ihmeen hapsuttimia), sit ostin yhelle kaverille, joka opiskelee laborantiksi nii sellasen vihkon jonka kannesa oli juuri se taulukko, jossa on nämä alkuaineet. Se oli jotenki tosi huvittava niin oli pakko ostaa, mut juu jatketaan sit kosteuspyyhkeitä ja mitä parasta glowsticksejä...oon jotenki addiktointunut niihin...ja mikä pahensi asiaa oli 40 cm pitkät ja noin 1 cm halkasijaltaan olevat glowsticksit! Tietenkin niitä piti ottaa kolme mukaan ja pari pakkausta, jossa on niitä ihan perus tikkuja. Tämän jälkeen hypättiin auton kyytiin ja ajettiin suoraan raaheen. Kyllähän me sit pysähdyttiin syömään ja silleen, että kuski sai levähtää.

Tässä kuvia vielä sieltä habitaresta!

Tossa vasemmassa kuvassa tuo pöytä ja tuolit ovat tehty trukkilavoista ja oikeassa kuvassa tuo tuoli on tehty farkuista.
Vasemmalla mun lempi valaisin...I want two of them!

Joo tästähän tuli pitkä postaus, mutta tämä riittää oikein hyvin ainakin tälle viikolle ja taas kerran aplodit niille, jotka jaksoivat lukea tämän. Ja juu en jaksanu alkaa väsäämään ostoksista erillistä postausta ja ottamaan kuvia, koska tämänki joutunu kirjottamaan koulun koneella ja kuvat laittamaan porukoitten koneella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti